En jämn match mellan Tjeckien och Finland – till den sista perioden. Genom sitt hat-trick blev Suvi Hämäläinen stor hjälte när Finland vann den första semifinalen.

Bägge lagen startade matchen mycket intensivt. Trots att Finland hade mycket boll hade de svårt att få hål på tjeckiskorna, men i slutet av perioden hade de trots allt tagit ledningen med 2-0.

– Vi gjorde fler misstag än vad vi hade råd med. Det avgjorde matchen, säger MVP för Tjeckien Pavlina Bacova.

Efter första periodpausen ändrades matchbilden i och med en blixtsnabb kvittering från tjeckiskorna. Målet gjordes av Vanessa Rebecca Keprtova. I samband med detta kändes det som att Tjeckien vaknade till liv. Trots att de efter kvitteringen fortsatte att forcera mot mål så stod Finland emot med ett starkt försvar. Slutresultatet i den andra perioden skrevs således 2-1 till Finland.

– Trots att de startade starkt så kunde vi fortsatt spela vårt spel, säger Finlands MVP Alisa Kettunen.

Matchen var helt jämn i början på tredje perioden. Tjeckien försökte fortsatt pressa tillbaka Finland men fick inte in bollen i nät. Istället lyckades Finland ta vara på sina chanser och gjorde två mål på en minut. De behöll på så sätt sin ledning i säkert förvar. I slutet på matchen gjorde Finland ett misstag framför mål vilken genererade en straff för Tjeckien. Trots att Michaela Kubecková inte gjorde några misstag så var avståndet till en kvittering för stort, och Finland vann slutligen matchen med 5-2.

MVP Tjeckien: Pavlina Bacova

MVP Finland: Alisa Kettunen

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.