Tjeckiens U19-damlandslag hade aldrig tidigare vunnit mot Sverige – förrän i kväll. Lucie Zelizkova satte 4-3 och fick jubla tillsammans med sitt lag.

Gruppfinalen mellan Tjeckien och Sverige i IFU Arena i Uppsala blev en intensiv och tuff drabbning. Sverige började bäst och hade 2-0 efter den första perioden.

Men Tjeckien vände helt på matchen i den andra perioden. Lucie Rezacova, Eliska Chuda och Michaela Kubeckova gjorde ett mål var och plötsligt var tjeckiskorna i ledning.

Hemmalaget Sverige behövde vinna matchen för att vinna gruppen, medan ett oavgjort resultat räckte för Tjeckien. Därför tryckte Sverige på i den tredje perioden, och Maja Viström förvaltade en straff till 3-3.

Sverige hade fortsatt de bästa chanserna, men Tjeckiens målvakt Viktorie Karasova var otroligt bra och räddade laget flera gånger. I stället blev det Tjeckiens Lucie Rezacova som avgjorde matchen och såg till att Tjeckien för första gången genom tiderna vann mot Sveriges U19-damlandslag.

Tjeckien vann därmed gruppen och ställs mot Finland i den första semifinalen i morgon (lördag) kl 13.30. Sverige spelar semifinal mot den andra gruppvinnaren Schweiz kl 16.30.

Matchens lirare blev Tjeckiens Viktorie Karasova och Sveriges Maja Viström.