Lettland stod tillslut som segrare efter en tuff match mot Slovakien.
– Det var en väldigt viktig match för oss, säger Samanta Bērziņa.

Det tog inte mer än sex (!) sekunder för Lettland att ta ledningen i mötet med Slovakien. Detta genom ett mål av Laura Gaugere. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig, för endast en halvminut senare kvitterade Slovakiskorna. Överlag så var den första perioden väldigt jämn med två offensiva lag som hela tiden ville framåt. I slutet av perioden var ställningen 3-2 till Lettland.

I den andra perioden bjöd bägge lagen på en fortsatt fin offensiv med tre mål från Lettland och två från slovakien. Det höga tempot och starka viljan från bägge lagen höll i sig även i tredje perioden och efter att Slovakien lyckats reducera både en och två gånger hettade det till ordentligt. Trots flertalet desperata försöka att få till en kvittering så lyckades Lettland hålla undan och vann till slut med 7-6.

–  Jag tror att vårt försvar var nyckel till att vi vann idag, säger Bērziņa.

MVP Lettland: Samanta Bērziņa

MVP Slovakien: Michaela Krajcova

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.