Lettland vände underläge med 0-2 till vinst med 7-3 och knep därmed femteplatsen i turneringen.
– Jag är definitivt nöjd med en femteplats. Tidigare har vi spelat i B-divisionen, så detta är en jättebra placering för oss, säger
Lettlands MVP Jūlija Rozīte.

Matchens första period var relativt händelsefattig. Både Polen och Lettland skapade några få chanser var, men ingen som var riktigt nära att gå in. Efter sexton minuter kom dock matchens första mål när Nikola Kotelnicka plötsligt fick chansen helt ensam framför mål och gjorde 1-0 för Polen.

Polen inledde sedan den andra perioden väldigt starkt genom att utöka sin ledning till 2-0 efter endast 27 sekunder. Perioden skulle sedan bli en ganska så fysisk sådan där det gick att ana viss frustration hos bägge lagen. Slutligen resulterade det också i en utvisning för Lettlands del, men de klarade av att reda ut underläget och reducerade istället kort därefter 2-1 genom kapten Jūlija Rozīte. Bara sekunder senare skulle de dessutom passa på att kvittera.

Sex minuter in i den tredje perioden skulle Rozīte slå till ännu en gång, och Lettland hade nu vänt på matchen. De var inte heller nöjda där, utan utökade också snart sin ledning först till 4-2 i power play och sedan även 5-2 genom en fantastisk prestation av Anna Ankudinova.

–  Jag tror att det var viktigt för oss att göra första målet, då kom resten lättare, säger Jūlija Rozīte.

Polen hade dock inte planer på att ge sig utan en ordentlig kamp och reducerade i power play genom Dominika Buczek. Lettland tänkte dock inte släppa taget om ledningen och utökade till 6-3 i den sjuttonde minuten av tredje perioden. Sekunder senare skulle de dessutom göra 7-3 på frislag, vilket också blev matchens slutresultat.

MVP Polen: Dominika Buczek

MVP Lettland: Jūlija Rozīte

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.