Polen vann tillslut över Tyskland efter en jämn drabbning.

Polen gjorde sitt första mål i matchen efter lite drygt tio minuter genom Katarzyna Slonina. Mindre än en minut senare gjorde Polen även 2-0, denna gång genom Zuzanna Kluczynska. I samband med sina mål kom Polen verkligen igång med sitt spel och fortsatte skapa fler fina chanser. Även Tyskland lyckades i slutet utav den första perioden skapa ett par riktigt vassa chanser, men fick aldrig in bollen i mål.

Andra perioden tog vid där den första slutade och bägge lagen fortsatte att skapa chanser, men till följd av ett imponerande försvarsspel från bägge sidor skulle siffrorna 2-0 stå sig hela perioden ut. Efter lite drygt hälften av den tredje perioden spelad kunde dock inte Tyskland hålla emot längre och efter flertalet ramträffar utökade Polen sin ledning till 3-0. I slutminutrana av matchen valde Tyskland att plocka ut målvakten för att försöka komma ikapp, men de lyckades aldrig göra något mål. I stället kunde Katarzyna Slonina punktera matchen genom sitt andra mål för dagen då hon satte  4-0 i öppen kasse.

–  Självförtroende och struktur var nycklarna till att vi vann idag, säger Slonina.

MVP Polen: Katarzyna Slonina

MVP Tyskland: Janika Willingmann

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.