Tyskland med sin målvakt Lena Baccus i spetsen skulle stå för en riktigt stark prestation mot Schweiz.

Schweiz som imponerat stort och vunnit samtliga matcher i gruppspelet skulle få det tuffare än väntat i mötet med Tyskland i sista gruppspelsmatchen. I första perioden hade de rödklädda mycket boll och skapade också flertalet fina chanser framåt, men Tyskland stod upp bra och gjorde det svårt för Schweiz att få bollen i nät. Istället var det Tyskland som, tidigt i den andra perioden, skulle ta ledningen i matchen. Ledningsmålet gjordes av Leonie Vogt. Schweiz fortsatte sedan att pressa på framåt, men Tyskland vägrade ge sig och lyckades behålla sin ledning perioden ut, mycket tack vare sin storspelande målvakt Lena Baccus.

–  Jag kämpade ända in i slutet och varje minut av matchen, säger Baccus om sin egen prestation.

Den tredje perioden bjöd på enorm spänning där Schweiz fortsatte att göra allt i sin makt för att få hål på Tyskland, men det skulle sitta långt inne. Med endast 25 sekunder kvar lyckades schweizarna till slut kvittera i spel 6 mot 5.

–  Det var superviktigt, jag tror också att det är viktigt inför morgondagens match att vi har känslan med oss att vi kan vända en match, säger MVP i Schweiz Melea Grossenbacher.

Slutresultatet skrivs därmed till 1-1 och Schweiz vinner grupp A utan en enda förlust i bagaget.

MVP Schweiz: Melea Grossenbacher

MVP Tyskland: Lena Baccus.

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.