Schweiz besegrade Ryssland och vann därmed sin andra gruppspelsmatch.

Det var däremot inte en promenadseger för Schweiz. Ryssland fick en bra start och gjorde tidigt i matchen sina två första mål för turneringen, där Elizaveta Nadeeva assisterade till det första och sedan gjorde det andra själv. I den tionde matchminuten reducerade sedan Schweiz och skapade därmed en allt jämnare matchbild.

–  Vi var inte redo i början, de kämpade mer och ville göra mål mer än oss, säger Schweiz MVP Leonie Wieland.

Efter bara 40 sekunder av den andra perioden kvitterade Schweiz genom just Wieland. Spelet böljande sedan fram och tillbaka ett tag där bägge lagen hade goda chanser att ta ledningen. Det skulle dröja nästan elva minuter innan Schweiz till slut gjorde sitt tredje mål för dagen, men efter det bara knappa minuten innan de också gjorde sitt fjärde. Med en minut kvar av den andra perioden utökade de sedan också sin ledning till 5–2.

I slutet på den tredje perioden gjorde Schweiz sedan ytterligare ett mål. Det slutgiltiga resultatet skrivs därmed Ryssland 2 – Schweiz 6.

MVP Ryssland: Elizaveta Nadeeva

MVP Schweiz: Leonie Wieland

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.