Det skulle bli en mycket jämn match om sjundeplaceringen i turneringen.
– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match, vi var alltid först på bollen. Vi hade dock svårt att göra mål på Ryssland som spelade bra försvar. Överlag var det en väldigt bra match, säger MVP för Slovakien Denisa Papiernikova.

Lördagens första mål skulle göras av Slovakien tre minuter in i matchen. Efter en jämn och något trevande första period skulle Ryssland också lyckas kvittera till 1-1 genom Mariia Fedotova, ett resultat som stod sig fram till den första pausvilan.

Tidigt i den andra perioden hade Slovakien chansen att återta ledningen i powerplay, men Ryssland klarade av att reda ut två minuter med en man mindre utan större problem. Det skulle istället bli i den tolfte matchminuten som Slovakien återigen gjorde mål, denna gång genom Laura Chupekova.

Ryssland tänkte dock inte ge sig utan en ordentlig fight, utan tidigt i den tredje perioden kvitterade de på nytt. De fick dessutom chansen att ta ledningen för första gången i matchen när de tilldömdes straff i den tolfte minuten, men målet uteblev och istället gjorde Slovakien 3-2 bara sekunder senare. Ryssland försökte skapa fler lägen, men var egentligen aldrig riktigt nära, utan Slovakien stod till sist som vinnare i matchen och knep därmed sjundeplatsen i mästerskapet.

MVP Ryssland: Anzhela Mydrova

MVP Slovakien: Denisa Papiernikova

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.

Uncategorised
Stäng