Efter en mycket spännande match stod Schweiz tillslut som segrare.

Åskådarna i IFU Arena bjöds på högkvalitativ innebandy i matchen mellan Schweiz och Finland. Efter sju minuter tog Schweiz ledningen på kontring genom Leonie Wieland. De fick dock inte behålla ledningen länge, utan knappt två minuter senare kvitterade Finland genom ett fantastiskt fint spelmål, helt enligt skolboken. Schweiz gick dock inte ner i tempo för det utan återtog ledningen genom Anja Wyss. I den tolfte spelminuten drog Schweiz sedan på sig en utvisning, något som Finland utnyttjade väl och kvitterade i power play genom Iida Mettälä.

Även andra perioden var väldigt jämn, men i slutet la Schweiz in en extra växel och lyckades göra både 3-2 och 4-2. I den tredje perioden återupprepade sig historien då Schweiz fick ännu en utvisning och Finland återigen gjorde mål i power play genom Iida Mettälä. Närmare än så kom dock aldrig Finland, utan Schweiz höll undan och vann matchen med 4-3.

–  Det känns fantastiskt. Det känns väldigt bra att vinna mot Finland eftersom det är vår första vinst mot dem, säger Schweiz MVP i mtachen Leonie Wieland.

MVP Schweiz: Leonie Wieland

MVP Finland: Alma Laitila

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.