Tjeckien gjorde en stormatch och besegrade Schweiz med 6-2 i bronsmatchen i U19-VM i Uppsala. Tjeckiskorna noterade sex olika målskyttar – och målvakten Viktorie Karasova imponerade igen.

I drygt halva matchen var det Schweiz som hade övertaget efter Gentiana Behlulis 1-0-mål i den första perioden. Men Tjeckien fick några gyllene minuter i mitten av den andra perioden som blev avgörande. På mindre än sju minuter hade laget gjorde tre mål och skapade ett stort mentalt övertag.

– Vi fick en dålig start, men vi kunde spela som vi har spelat förut i mästerskapet. Jag älskar att spela här, det var en fantastisk match, säger matchens lirare Vanessa Keprtova.

Behluli reducerade tidigt i slutakten och då stod matchen och vägde. Men återigen fick Tjeckien några minuter som definitivt fällde avgörandet. Vanessa Keprtova gjorde 4-2, 5-2 kom i öppen kasse och sedan satte Eliska Chuda 6-2-målet med knappa minuten kvar.

– En otrolig känsla. Vi kom hit för att ta medalj och vi klarade av det. Vi visade världen att vi kan slå i princip alla lag, säger Keprtova.

Tjeckien försvarade därmed sitt brons från senaste U19-VM 2018.

Matchens lirare blev Tjeckiens Vanessa Keprtova och Schweiz Svenja Schoni.

Finalen spelas mellan Sverige och Finland 15.30 och sänds på SportExpressen Play.