Tyskland vann kampen om åttondeplatsen efter att ha vänt matchen i tredje perioden.
– Vi vann när det var som viktigast, det känns fantastiskt, säger Tysklands målvakt och MVP Emely-Alice Leu.

Knappt halvvägs in i den första perioden tog Ryssland ledningen i matchen genom Julia Selezneva. Tyskland skulle sedan kvittera kort därefter när Janika Willingmann lyckades få in bollen trots att hon stod bakom Rysslans mål. Ryssland ville dock inte släppa taget om sin ledning så lätt och återtog den bara nio sekunder senare. Ställningen 2-1 skulle sedan förbli oförändrad fram till första periodpausen.

Andra perioden var en jämn sådan där bägge lag hade några fina chanser vardera. Bland annat hade Tyskland en stolpträff och Ryssland öppet mål anfallet efter, men med några fina räddningar från målvakterna i respektive lag, samt lite otur, skulle den andra perioden bli mållös.

I den tredje perioden skulle det däremot bli full fart från start och efter bara tre och en halv minut hade Tyskland vänt underläge från 1-2 till att leda matchen. Ryssland skulle dock inte dröja allt för länge innan de kvitterade till 3-3 genom ett vackert avslut från Diana Buevskaya. Genom ett mål på volley skulle Tyskland sedan återta ledningen halvvägs in i den tredje perioden. Trots att Ryssland var nära att kvittera flera gånger om fortsatte Tyskland att kriga hela matchen ut och gick också slutligen ur striden som segrare.
– Vi hade lite otur, vi gav det verkligen 100% men matchen slutade inte som vi ville, säger Alina Rodionova.

MVP Ryssland: Alina Rodionova

MVP Tyskland: Emely-Alice Leu

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.