Det historiska U19-världsmästerskapet i Uppsala har skjutits upp två gånger, nu står det klart att mästerskapet skjuts upp ytterligare, till 1–5 september.

– Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga, hälsan och liv går före allt. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi behöver flytta fram U19-VM, så att så många som möjligt kan delta, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Uppsala och de 16 nationerna har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. De får nu ladda lite till då covid-19 fortfarande påverkar idrotten, Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet har därför beslutat att skjuta upp mästerskapet. Under tisdagen togs beslutet att skjuta upp det ytterligare till 1–5 september.

–Med gällande restriktioner och den tuffa rådande situation är jag mycket tacksam över att IFF, Destination Uppsala, IFU Arena och vårt distrikt i Uppland har varit behjälpliga och jobbat hårt för att vi ska kunna genomföra arrangemanget. Det är viktigt för våra ungdomar och vår idrott i stort, fortsätter Jonasson.

U19-världsmästerskapet i september 2021 kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.

– Vi ser fram emot att få fylla IFU Arena med publik och se till att det blir ett så bra mästerskap som vi har planerat för, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef.

Sålda biljetter för evenemanget i maj gäller även i september (motsvarande dagar). De som har köpt biljett har möjlighet att få dem återbetalade om man inte har möjlighet att utnyttja dem i september.

Nyhet
Stäng