Finland tog sin andra raka seger i U19-VM i Uppsala via 13-1 mot Tyskland på onsdagseftermiddagen.

Tidigt i dag inledde Finland U19-VM med att vinna mot Ryssland med 9-0. Eftermiddagens seger mot Tyskland blev ännu större, där Sanni Uimarihuhta blev första målskytt redan efter dryga minuten i den första perioden.

Finland öste på framåt och gjorde flera mål, men Tyskland var på inget sätt ofarliga. Laget kom till flera chanser, men lyckades inte sätta bollen i mål i början av matchen.

Målet kom dock, till tyskornas stora jubel i IFU Arena. Virginia Kunkel hittade till Luisa Diesener som gjorde 7-1-reduceringen.

Men den här matchen handlade det mest om Finlands offensiv. 6-0 efter första perioden blev 10-1 inför den sista. Och till slut vann Finland med 13-1.

Matchens lirare blev Luisa Diesener i Tyskland och Suvi Hämalainen i Finland.

Alla matcher från U19-VM sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal (förutom Sveriges som sänds på SportExpressen Play för svenska tittare).