Polen tog sin andra seger i U19-VM efter en tajt batalj mot Ryssland. Först i slutminuterna avgjorde polskorna – med matchens enda mål.

Publiken och tittarna höjde nog på ögonbrynen åt slutresultatet – 1-0 – när Polen mötte Ryssland under den andra dagen i U19-VM i IFU Arena i Uppsala.

Lagen skapade båda chanser under matchen igenom, men målvakterna höll tätt och målen uteblev i första och andra perioden.

Det var först när Ryssland fick en utvisning med knappt fem minuter kvar som Polen spräckte nollan. Katarzyna Slonina fick en passning av Dominika Buczek och placerade snyggt bollen lågt i bortre hörnet.

Ryssland pressade på för en kvittering efter det, men kom aldrig närmare än ett skott som smet tätt över ribban. Polen höll undan och gick upp på sju poäng i grupp A.

Matchens lirare blev Rysslands Diana Buevskaya och Polens  Zuzanna Pudzisz.

Alla matcher från U19-VM sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal (förutom Sveriges som sänds på SportExpressen Play för svenska tittare).