Finland vann komfortabelt mot Ryssland i mästerskapets första match.

Matchens första period började något avvaktande från bägge lagen, men det skulle inte dröja länge innan Finland kopplade ett stabilt grepp. I den åttonde matchminuten tog Finland ledningen genom Jasmiina Järvinen. Några minuter senare resulterade en något tilltrasslad situation framför Rysslands mål i att bollen landade framför Tuulia Lahti som inte tvekade, utan utökade Finlands ledning till 2-0. Innan första periodens slut hann Finland dessutom bättra på sin ledning till både 3-0 och 4-0.

I den andra period fortsatte Finland att trumma på och hade efter knappa sju minuter utökat sin ledning till 7-0. Detta trots att Ryssland kämpade på och stod upp bra. Hade det inte varit för deras täta försvar hade Finlands ledning kunnat vara ännu större vid det här laget.

I den tredje perioden gjorde Finland ett tidigt mål, men efter det dröjde det ända till matchens sista minut innan Suvi Hämäläinen gjorde sitt tredje mål för dagen. Slutresultatet skrevs därmed till 9-0.

MVP Finland: Suvi Hämäläinen

MVP Ryssland: Aleksandra Semenikhina

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.