I matchen mellan Finland och Polen stod det mycket på spel, en vinst skulle nämligen betyda kvalificering för semifinal.

Finland tog tidigt ledningen genom Sanni Uimarihuhta, och gjorde kort därefter även 2-0. Denna gång var det Suvi Hämäläinen som var målskytt. Trots att bägge lagen skapade några chanser var efter detta så gjordes inget mer mål i den första perioden. Istället startade Finland starkt även i den andra perioden och utökade tidigt sin ledning till 3-0. Några minuter senare fick Polen möjligheten att spela power play, något de förvaltade väl och reducerade till 3-1. Även Finland skulle få chansen att spela en man mer, men Polen lyckades reda ut underläget och resultatet stod sig därmed perioden ut.

I tredje perioden visade Finland att de var det bättre laget och efter två mål av Ulla Valtola vann de till slut matchen med 5-1. I och med det resultatet slutar de tvåa i grupp A och tar sig vidare till semifinalerna som spelas imorgon.

–  Det var en riktigt bra match och vi spelade mycket bättre än igår, så jag är nöjd, säger Finlands MVP Ulla Valtola.

MVP Finland: Ulla Valtola

MVP Polen: Marta Bieniasz-Krzywiec

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.