Schweiz vann mot Polen i sin första match i U19-VM.

Från start var det en mycket tight drabbning i matchen mellan Polen och Schweiz. I den andra matchminuten gjorde Schweiz sitt ledningsmål genom Leonie Wieland, assisterad av Laila Ediz. Efter detta vägde matchen jämnt mellan de bägge lagen, där ingen riktigt lyckades ta kontrollen över matchen. Schweiz startade sedan starkt även i den andra perioden och inledde även då med att göra ett tidigt mål, även denna gång genom firma Wieland Ediz. Likt den första perioden skulle den andra också komma att bli mycket jämn över en längre period, men i den fjortonde matchminuten utökade Schweiz sin ledning ytterligare genom ett snyggt avslut av Dina Koch som letade sig in i bortre kryss.

Den tredje perioden bjöd på en ökad intensitet och fin innebandy från bägge lagen. Schweiz bättrade snabbt på sin ledning till både 4-0 och 5-0 men i den femte matchminuten fick Polen spela power play och det utnyttjade de väl genom att reducera till 1-5. Plötsligt var matchen vid liv igen och spänningen ökade, det tänkte dock Schweiz sätta stopp för och kopplade grepp om segern genom att i den nionde minuten utöka sin ledning till 6-1. Detta resultat stod sig matchen ut och slutresultatet mellan Polen och Schweiz skrivs således 1-6.