Tjeckien tog hem sin andra seger när de mötte grannarna Slovakien.

Det var högt tempo från start i matchen mellan grannländerna. Det skulle inte dröja mer än 30 sekunder innan Tjeckien tog ledningen genom Vendula Maroszová. Slovakien ville dock inte vara sämre och kvitterade bara några minuter senare. Tjeckien började sedan trycka på allt mer och trots några fina räddningar av Slovakiens målvakt Pavlina Farulova så utökade tjeckerna snart sin ledning till först 3-1 och sedan även 4-1.

Efter att drygt häften av den andra perioden spelats kom Tjeckien verkligen i gång ordentligt och utökade sin ledning tre gånger om. I den tredje perioden gjorde de sedan ytterligare två mål innan Slovakien fick vara sist på bollen och snygga till siffrorna något till 10-2.

–  Vi väntade oss en tuffare match men vi gjorde många mål vilket är positivt. Vi kan vara nöjda med vår prestation, säger Tjeckiens MVP Kateřina Seemannová.

MVP Tjeckien: Kateřina Seemannová

MVP Slovakien: Laura Chupekova

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.