Tjeckien vann sin premiärmatch mot Lettland i stor stil.

Tjeckien fick minst sagt en skön start på U19-VM i Uppsala. Det tog dem nästan fem minuter att göra sitt första mål, men efter det var det egentligen aldrig några frågetecken kring vilket lag som kontrollerade matchen. Trots att Lettland lyckades skapa några fina chanser så kändes det aldrig som att de kom riktigt nära.

–  Vi var lite nervösa i början, men sen kom vi igång och började spela vårt spel, säger MVP Vendula Maroszová.

Redan efter första perioden hade Tjeckien lyckats hitta nätet fyra gånger, där 3-0 målet gjordes på en riktigt fin framspelning av Eliška Chudá. Under andra perioden drog de iväg ytterligare och utökade sin ledning till hela 10-0.

Trots det stora underläget så krigade Lettland på och gjorde en riktigt stark insats i tredje perioden. I slutminutrarna rann dock siffrorna iväg något och Tjeckien vann tillslut matchen med 16-0.

MVP Tjeckien: Vendula Maroszová

MVP Lettland: Barbara Rabčevska

Ni kan följa turneringens alla matcher på IFF:s YouTube-kanal, klicka här.